AP hogeschool

Intranet en website

Briefing (3 in 1)

Of we de meest diverse hogeschool van de stad een nieuwe website konden geven (1). Of we dat ook konden doen voor de School of Arts met conservatorium en academie (2). En of we dan ineens ook een intranet konden bouwen dat kon praten met én die websites én het online leerplatform (3).

Design van 2 sites

Doe gerust even de test: surf naar www.ap.be en dan naar www.ap-arts.be. En vertel ons dan waar je kan zien dat ze allebei op dezelfde Drupal gebouwd zijn. We zochten de grenzen van het CMS op, en slaagden erin om beide departementen de eigen en unieke online-identiteit te geven die ze verdienen.

Over dat intranet …

We ontwierpen en ontwikkelden een volwaardig intranet voor personeel, lectoren én studenten. Gebouwd op het Drupal-platform, maar met een hele waaier aan integraties met o.a. Active Directory en BAMAFLEX. De focus lag op gepersonaliseerde berichtgeving voor de gebruikersgroepen en departementen. We bouwden ook een wie-is-wie module met synchronisatie van gegevens uit het centrale personeelsdossier.

Overal integratie

We waakten er vanaf de eerste dag over dat alle back-ends naadloos en feilloos op elkaar afgestemd waren. Zo moet content nooit dubbel worden ingegeven of bijgehouden, en is het voor docenten en studenten altijd duidelijk welke boodschappen voor wie bedoeld zijn.

viavictor