Vertrekken we vrijdag naar het bos?

Activerende vakantiegids voor Toerisme Kempen

Briefing

De vakantiegids van de Kempen gaat al een tijdje mee, maar was door de jaren heen verworden tot een bravige opsomming van adressen in de schoonste regio van het land. Daar mocht wat ras-el-hanout op, vonden ze in Turnhout. ‘Of wij die gids konden opwaarderen tot een mooi, spannend en toch-nog-volop-Kempen boekje’. Yes please!

Concept

We gooiden de klassieke indeling van zo’n gids (per regio, of per activiteit) overboord, ten voordele van een achttal mini-verhalen, opgehangen aan activerende zinnetjes die zo uit het leven geplukt zijn. Of (en daar gaat het om natuurlijk): zouden moeten zijn. Want hoe vaak heb je al gedacht ‘dat het niet fijn zou zijn om die avond nog naar het huisje te vertrekken’ of ‘dat je partner gerust een weekend met haar zus kan gaan wellnessen en dat jij dan de kinderen regelt’. Maar we doen het te weinig. Precies die snaar bespelen we met de gids.

Integratie in de campagne

We integreerden de gids ook voor het eerst in de imagocampagne van de Kempen, met activerende linkjes op de landingspagina maar ook met ads die rechtstreeks de download van de gids promoten. Die aanpak keert de normale flow van de campagne om en laat toe dat mensen de regio leren kennen vanuit hun tuinstoel, om dan later concreter te gaan surfen. De complementariteit van de twee sporen zorgt voor een sterke toename van bezoekers.

Zalig design

Niet alleen de teksten (thank you, schrijf.be) en de structuur van de gids zijn spannend, ook de opmaak is dat. Caroline leefde zich he-le-maal uit en maakte van de vakantiegids een pareltje dat gegarandeerd weken op salon- en tuintafels blijft liggen om er stap voor stap onder de huid en de nagels van onze doelgroep te kruipen. Vraag hem gerust zelf aan als u het niet gelooft 🙂

viavictor