Denkwerk. Gebeurt liefst zonder toetsenbord en terwijl we samen rond een tafel zitten. We redeneren ons samen door functionaliteiten en mogelijkheden van de tools, en vragen ons af wat ons eindproduct straks moet kunnen. Soms gaat dat makkelijker met post-its. Soms lijkt het na de eerste meeting hopeloos maar brengen onze eerste wireframes of flowcharts daarna ineens wél duidelijkheid.
Die eerste fase lijkt van buitenaf misschien rommelig, maar we weten héél erg goed waar we heen gaan en welke stapjes we moeten zetten. En we nemen u graag mee in dat proces, of u nu een ervaren digitale projectmanager bent of eigenlijk eerder iemand van de business.
Na deze fase is alles glashelder en begint u zich ongeduldig af te vragen of het allemaal niet wat sneller kan omdat u nu precies weet wat we gaan opleveren en u niet kan wachten.
Kleuren en vormen en beelden en scroll-effecten en responsieve aanpassingen voor verschillende schermen en integratie met uw merk en in lijn met de WACG-regels en dan ook nog eens vooruitlopend op de trends van morgen. En ook nog eens rekening gehouden met wat u zelf schoon vindt.
Webdesign is altijd ons sterk punt geweest en we investeren veel om dat zo te houden. Via de naadloze integratie van onze webdesign-studio met de grafische ontwerpers die onze campagnes designen, bijvoorbeeld. En via de aanwerving van fantastische designers. Uiteraard gebruiken we daarbij AI, hoe zou u zelf zijn?
Als ik zo geen brief met groene letters had gekregen van een uil, was ik waarschijnlijk als developer gestart bij viavictor.
Als u dacht dat front-end en back-end developers het liefst werken met noise-canceling koptelefoons op, dan hebt u gelijk. Het cliché klopt: coders werken ook bij ons het liefst en het best gefocust en in flow. Maar als u nu een beeld voor u hebt van een bleke twentysomething met onverzorgd lang haar en een band shirt, dan hebt u Liesbeth nog niet ontmoet.
Het cliché van hierboven gaat overigens ook niet helemaal op. Er is immers een goede reden waarom we in Antwerpen coderen en niet (goedkoper) in Slowakije. Goede developers praten met elkaar en maken samen verstandige keuzes om elkaar én het systeem te helpen. Dat lukt minder goed via VPN.
Ah ja: Agile en in sprints en SCRUM-certified. Ui-te-raard.
Klein geheim: niemand vindt deze fase leuk. U niet, want u wil starten. En wij niet, omdat ze ons confronteert met de dingen die we blijkbaar toch niet helemaal perfect gedaan hebben.
So let’s just get through this, ok?
Klinkt duur he? Is het niet, als u weet dat we voor een voorspelbare maandelijkse kost garanderen dat uw systemen het steeds beter blijven doen. Dat is wat uw gebruikers willen, dat is wat u wil én dat is wat uw raad van bestuur wil. We vullen dat zo eng of breed in als u dat zelf wil, en ontsluiten inzichten op de manier die u verkiest: gewoon in een mailtje of met een real-time, 24/7-raadpleegbaar dashboard.
Voilà. En nu terug naar start, maar dan met een concrete vraag.