We geloven niet in geluk en toeval als het om code gaat

Onze aanpak

Wij hebben geen kant-en-klaar rigide stappenplan voor de realisatie van jouw website of applicatie. Allez, we hebben dat wel, maar dat plan ziet er voor iedere klant anders uit. Een unieke aanpak als het ware, net zoals jouw website uniek is. Wat wél altijd een onderdeel is van ons plan, is dat we eerst goed luisteren. We zitten letterlijk rond de tafel om naar jullie verhaal te luisteren en we maken dit samen concreter en begrijpbaar voor ons én voor jullie.

Ook al is de inhoud van het plan telkens anders, toch slaan we geen stappen over in het proces om tot een professionele website of applicatie te komen. Voor elk type en voor elke omvang applicatie of website nemen we jullie mee in volgende fases.

1. Service Design

Duur woord voor “brainstorm” of beter nog “denkwerk“. Gebeurt liefst zonder toetsenbord en terwijl we samen rond een tafel zitten. We redeneren ons samen door functionaliteiten en mogelijkheden van de tools, en vragen ons af wat ons eindproduct straks moet kunnen. Soms gaat dat makkelijker met post-its. Soms lijkt het na de eerste meeting hopeloos maar brengen onze eerste wireframes of flowcharts daarna ineens wél duidelijkheid.

Die eerste fase lijkt van buitenaf misschien rommelig, maar we weten héél erg goed waar we heen gaan en welke stapjes we moeten zetten. En we nemen u graag mee in dat proces, of u nu een ervaren digitale projectmanager bent of eigenlijk eerder iemand van de business.

Na deze fase is alles glashelder en begint u zich ongeduldig af te vragen of het allemaal niet wat sneller kan omdat u nu precies weet wat we gaan opleveren en u niet kan wachten.

2. Design

Webdesign is altijd ons sterk punt geweest en we investeren veel om dat zo te houden. Via de naadloze integratie van onze webdesign-studio met de grafische ontwerpers die onze campagnes designen, bijvoorbeeld. En via de aanwerving van fantastische designers. Uiteraard gebruiken we daarbij AI, hoe zou je zelf zijn? 

Net zoals Rubens deed in zijn tijd, werken we van grof naar fijn. We schetsen en proberen een aantal dingen uit en leggen die voor aan jou en je team. Jullie geven feedback en die verwerken we weer in het volgende ontwerp. Zo gaat het door tot wij en vooral jullie helemaal tevreden zijn met wat er op papier staat.

3. Coding

Als je dacht dat front-end en back-end developers het liefst werken met noise-canceling koptelefoons op, dan heb je gelijk. Het cliché klopt: coders werken ook bij ons het liefst en het best gefocust en in flow. Maar als je nu een beeld voor u hebt van een bleke twentysomething met onverzorgd lang haar en een band shirt, dan heb je Liesbeth nog niet ontmoet.

Het cliché van hierboven gaat overigens ook niet helemaal op. Er is immers een goede reden waarom we in Antwerpen coderen en niet (goedkoper) in Slowakije. Goede developers praten met elkaar en maken samen verstandige keuzes om elkaar én het systeem te helpen, en ons Roemeens is wat roestig.

Ah ja: Agile en in sprints en SCRUM-certified. Ui-te-raard.

4. Testing

Klein geheim: niemand vindt deze fase leuk. Jullie niet, want jullie willen starten. En wij niet, omdat ze ons confronteert met de dingen die we blijkbaar toch niet helemaal perfect gedaan hebben.

So let’s just get through this, ok?

5. Performance monitoring en tracking

Klinkt duur he? Is het niet, als je weet dat we voor een voorspelbare maandelijkse kost garanderen dat uw systemen het steeds beter blijven doen. Dat is wat je gebruikers willen, dat is wat jij wil én dat is wat je raad van bestuur wil. We vullen dat zo eng of breed in als je dat zelf wil, en ontsluiten inzichten op de manier die jij verkiest: gewoon in een mailtje of met een real-time, 24/7-raadpleegbaar dashboard.

6. Nazorg en assistentie

You ‘re not on your own. Wij blijven op post, ook na die lancering en ook na de complimenten van jouw klanten op die nieuwe website. We weten dat je soms vergeet hoe je nu weer die pagina moest aanpassen of een nieuw formulier online moest zetten. Dat is niet erg, stuur ons even een mailtje of bel ons even op, in 1-2-3 ben je terug vertrokken.  Kost je dat altijd van die “support credits”? Nope, menselijkheid is gratis bij Colorado.

Sounds like a plan?

Nodig ons uit aan je tafel

Boek een gesprek