Omg ik heb beet!

Imagoversterkende campagne voor de schoonste regio van het land

The no-picture destination

Sommige strategieën schrijven zichzelf. Neem nu deze: vanuit het besef dat de Kempen bij niemand in de bovenste toerismeschuif ligt wegens gewoon geen landmark of postkaartwaardige ‘vaut le voyage’, en het inzicht dat dat eigenlijk niet eens zo slecht is want ‘dan moet je je bucketlist niet achterna lopen terwijl je met vakantie bent’, volgt de keuze om de regio voor te stellen als de perfecte plek om te vergeten dat je je fototoestel bij hebt.

Van strategie naar concept

Dé uitdaging voor het creatieve team? Onze ‘no picture destination’ ziet er eigenlijk wel fantastisch uit, en we willen dat ook graag tonen. Alleen … hoe? Simpel: door filmpjes en beelden te creëren van mensen die met heel veel bezig zijn, behálve het scherm van hun smartphone. Met de claim dat ze herinneringen moeten maken, in plaats van de (doorgestreepte) foto’s. Smart & simple.

Zomercampagne Toerisme Provincie Kempen

Wat een k*tzomer

Het tactische plan van de regio vereist dat we vooral promotie maken in de zonnige maanden. Maar dat veronderstelt dan weer dat we over beelden beschikken waar die zon vanaf spat. Niet erg: die maken we in mei, toch? Maar in mei regende het, en later in juni en juli ook. Alleen dankzij het flexibele vakwerk van partner ZMo wisten we de vijf filmpjes toch deze zomer in te blikken. Om in 2022 volop te gebruiken.

Trouw aan het imago

Het is verleidelijk voor reclamebureaus om steeds opnieuw nieuwe invalshoeken en inzichten te zoeken – die zorgen voor de grootste adrenalinerush en zorgen ervoor dat wij onze job graag blijven doen. Maar een merkimago is natuurlijk niet gebaat bij springerige en ongeduldige creatie. Daarom wandelt deze imagocampagne netjes in de pas van de identiteit die we al sinds 2015 mee vormgeven voor de regio. Duurzaamheid troef.

viavictor