Kinderen grootbrengen met Huis van het Kind Antwerpen

Huis van het Kind Antwerpen

Websites zijn zoals auto’s: behalve voor de echte specialisten en nerds tellen alleen kleuren en vormen en prestaties. Wat onder de motorkap schuilgaat? Geen idee.

Terwijl net daar vaak de échte schoonheid verstopt zit. (Hoewel het webdesign écht een pareltje is en helemaal van nul werd opgebouwd voor dit project)

Maar neem nu de techniek achter huisvanhetkindantwerpen.be. Een nodeJs omgeving in de backend zorgt voor een integratie met de WCM Engine van Digipolis (het custom content management systeem) en voor integratie met de Uit-in-Vlaanderen API. Die backend legt echter niet alleen die connectie tussen WCM en de Uit-in-Vlaanderen databank, maar zorgt ook voor een link tussen WCM en de frontend. En die frontend is een Angular 7 universal app, die via calls naar de backend data ophaalt, sorteert en displayet.

Heerlijk toch? Zeker als je weet dat die technische onderbouw precies doet wat de website via slim service design en webdesign probeert waar te maken: moeilijk bereikbare doelgroepen vlot door de site helpen via een duidelijke en overzichtelijke structuur, met nuttige filters die helpen om de rijke content hapklaar weer te geven.

De website is bovendien WCAG-compliant: ook kleurenblinden en slechtzienden vinden er moeiteloos hun weg.