Friends with benefits

Campagne voor het vriendenaandeel

Briefing

Behalve de bank wordt niemand wordt beter van geld op een spaarboekje. Nee, de Vlaamse Overheid wil dat uw centen rollen. En dan nog liefst in de richting van de kmo van je beste vriend. Of je buurman. Of de dubbelpartner van je beste vriendin waar je elke zaterdag mee gaat tennissen. Ze heeft er zelfs fiscale korting voor over. Maar hoe promoot je zoiets?

Concept

De slimste concepten schrijven zichzelf. Neem nu ‘friends with benefits’. Een term die we allemaal kennen als ‘die vriend met wie de relatie net iets anders is dan met andere vrienden’. Sure, in omgangstaal betekent dat iets seksueels, terwijl we hier alluderen op een zakelijker soort partnership. Maar dat zorgt natuurlijk net voor de stopping power.

Resultaten

Samen met de win-win-lening is het vriendenaandeel een van de meest succesvolle activerende instrumenten van de Vlaamse Overheid richting spaarders en vermogende landgenoten. De campagne zorgde voor een toestroom van leads bij financiële specialisten en de Participatiemaatschappij Vlaanderen (PMV).

Uitwerking

  • online ads
  • print ads in Trends
  • radiocampagne

viavictor