Brandweer Zone Rand

Een online screening tool voor de Brandweer Zone Rand

Briefing

Met één reglement wil de Brandweer Zone Rand een gelijke bescherming voor alle inwoners én duidelijk maken wat je als uitbater moet doen om een brandveilige zaak uit te baten. Ter ondersteuning van dit nieuwe politiereglement werd gevraagd om een eenvoudige online tool te ontwikkelen voor de uitbaters. 

 

Technische uitwerking

  • ReactJS

  • Symfony API

  • MySQL databank

Oplossing

Na een aantal verkennende gesprekken, was de keuze voor mobile first applicatie een evidentie. Hoe anders loopt een eigenaar vlot door z’n zaak om de brandveiligheid te checken? Via een set van vragen en antwoorden in een ReactJS-app komt de pandeigenaar in enkele klikken te weten welke acties op zijn todo-lijstje staan om de brandveiligheid naar een hoger niveau te tillen. 

Na de screening eenvoudig een afspraak aanvragen bij de Brandweer of het rapport digitaal ontvangen? Geen probleem, slechts 1 druk op de knop.  

De online survey wordt gestuurd door een performante en configureerbare Symfony API en MySQL databank. Afhankelijk van de gegeven antwoorden, worden de vragen dynamisch aangepast aan de situatie van de invuller om zo tot een gepersonaliseerd rapport met aanbevelingen te komen. 

 

viavictor