100 jaar Olympische stad

Campagne voor SportingA

Briefing

We gaan u hier niet vervelen met de door-covid-grondig-heen-en-weer-geschudde briefing voor dit project dat Antwerpen als eeuwige sportstad nog eens extra op de kaart moest zetten. Het volstaat om te zeggen dat we onze klant er zélf van overtuigd hebben dat een rondreizende expo en een kippenvel-filmpje de juiste troeven waren om dat doel te bereiken.

Concept

Eens Olympisch, altijd Olympisch. Precies een eeuw na de zevende olympiade komen de ringen terug naar de stad. En wie brengt die? Juist: atleten. Speerwerpers, hordenlopers, schoonspringsters, … Ze duiken de stad in en springen en sprinten over de gebouwen richting Kiel, waar de ringen straks hun permanente plaats krijgen. Een epische film die je zin geeft om zélf te gaan sporten.

Technisch

Die blauwe atleten die u van het MAS ziet duiken en over de Oude Leeuwenrui ziet sprinten? Die werden daar écht op geprojecteerd, met zo’n reusachtige Barco. Partner ZMo filmde dat met een Russian Arm, gemonteerd op een stevige sportwagen. De ringen zijn dan weer wél in post-productie geplaatst en de muziek werd speciaal voor dit project gecomponeerd door studenten van het conservatorium. En toch voelt het eindresultaat als één meeslepend geheel.

Complete campagne

De film is één, de expo is twee. Loop er zeker even langs als hij nog rondreist – de kleine verhaaltjes lonen echt de moeite. Maar daar eindigt dit project niet. We namen ook zalige, grappige luisterverhalen op, adverteerden voor de film online met een teaser waarin Frank Raes de hoofdrol speelt en zijn druk aan het werk om een boek te maken waarin Antwerpen als Olympische stad vereeuwigd wordt.

viavictor